Книжкове дерево і фото-трюки: у Кропивницькому стартував “Бібліофест-2018”

23 Травня 2018 15:29

Сьогодні у Кропивницькому біля обласної бібліотеки імені Чижевського розгорнули справжнє фестивальне містечко з літературною риболовлею, майстер-класами з виготовлення книжкових закладок і не тільки, ярмарком, конкурсами, подарунками. Усіх кропивничан запрошують приєднатися до заходу, який триватиме до 19:00.

Загалом для відвідувачів працівники бібліотеки та партнери фестивалю облаштували понад 30 локацій.

На фестивалі можна не тільки безкоштовно записатися до бібліотеки, а й отримати книжку в подарунок. Акція «Open-air. Книга загадка» пропонує всім охочим відповісти на питання і отримати за правильну відповідь книжку, яку можна буде зірвати з книжкового дерева.

IMG 4780

 Книгу ви не бачите: ні її назви, ні автора, – розповідає бібліотекар відділу абонемента Ольга Шпаченко. – Ми задаємо кілька простих питань, а відповіши на них, ви вибираєте книгу, яка вам сподобається за коротенькою антацією до неї.

IMG 4781

Поруч інша локація – “Книжковий фото-ТРЮК”, де можна зробити селфі з незвичайною книгою. Тут зібрані книги з обкладинками, які можна використати як фоторамку.

IMG 4778

Ще одна фоторамка для селфі – «Євробук», де також можна зробити фото на згадку.

Протягом дня тут відбуватимуться: екскурсія по виставці «Духовні скарби» (книжкова колекція О. Ільїна), «Поетична друкарня: поетичний мікрофон і майстерня римування», цикл віртуальних подорожей «Моя країна – Україна», фотовиставка «Туризм нас єднає», чайнворд «Рідне місто», розважально-пізнавальне лото «Літературна риболовля», презентація виставки-інсталяції «Теплі історії».

IMG 4736

IMG 4738

А ще на фестивалі можна придбати книгу, або взяти безкоштовно рослину в рамках локації «Візьми рослину у родину».

Традиційно на фестивалі працюють майстри, де можна навчитись різним декоративно-ужитковим технікам.

Завершиться свято американською вечіркою з DJ Maksim Day і Gail Nealy в холі бібліотеки. Розпочнеться дискотека о 17:00.

Джерело: gre4ka